fbpx

5 redenen waarom jouw bedrijf de boot van Instagram Stories niet mag missen

Instalovers onder ons kennen ze vast heel goed, de verslavende 15-seconden-durende korte clips of afbeeldingen die na 24 uur van je profiel verdwijnen. Hoewel je ze kan vastpinnen als Instagram Hoogtepunt blinken Instagram Stories vooral uit in het gegeven dat de posts ‘eindig’ zijn en je ze hier en nu dient te bekijken om niets te missen. Echt een kolfje naar de hand van al die FOMO’ers onder ons dus! Hoewel de komst van IGTV veel goeds voor de Instatoekomst voorspelt, blijft Instagram Stories de komende maanden een kanaal om als bedrijf zeker in het oog te houden en wel om de volgende redenen:

#1: Shoppable posts

Waar Instagram Stories tot enkele weken geleden voornamelijk tonnen inspiratie, maar weinig zichtbare ROI boden, lanceerde het bedrijf recent de mogelijkheid om ook die posts ‘shoppable’ te maken. Wat wil dat nu precies zeggen? Wel, toon je die ene nieuwe leuke handtas uit je boetiek of deel je een leuke quote uit je (e-)book, geef je volgers dan meteen de mogelijkheid om rechtstreeks door te linken naar de desbetreffende productpagina en het product in het winkelmandje te plaatsen.

#2: Storytelling

Wat ik net als zo velen apprecieer aan Instagram Stories is dat de content op en top authentiek is en moet zijn. Een blik achter de schermen, originele vlog of eerlijke review: het hoeft allemaal niet té gepolished te zijn, authenticiteit en spontaniteit voorop! Dat wil echter niet zeggen dat het daardoor niet strategisch onderbouwd of snel-snel gemaakt moet zijn. Integendeel, ook achter authentieke, spontane video’s schuilt vaak een sterke strategie inclusief main message, persona, enz. Het verschil schuilt ‘m vaak in de productiemethode. De komst van vlogcamera’s, tripods en drones hebben de manier waarop we content creëren veranderd. Iedereen wordt als het ware content creator. Hoog tijd dus om als bedrijf mee op die kar te springen en jouw merk in de kijker te zetten!

 

#3: Live streaming

Een van de trends voor komend jaar wordt zonder twijfel live streaming op social media. En dan spreken we heus niet alleen over Instagram, maar zeker ook voor YouTube, Facebook en ga zo maar door. Toegeven, het vraagt de nodige voorbereiding en het idee om live in beeld te komen schrikt velen af. Toch loont het zeer de moeite, niet alleen in termen van engagement, maar zeker ook naar originaliteit, opvallen in de massa, toe. Livestreams lokken vaak vele reacties uit en geven je om die reden de kans om rechtstreeks in contact te treden met je volgers. Beauty subscription service Birchbox France toont aan hoe je als bedrijf kunt excelleren in livestreams. Hun recept ziet er vaak als volgt uit: een of twee echte dames (echt als in: vrouwen waar jij en ik ons kunnen aan spiegelen) tonen wat er in hun nieuwste maandelijkse box zit, testen deze producten uit, organiseren live een wedstrijd waarin hun volgers dienen te reageren of te antwoorden op een bepaalde vraag. Terwijl ze dat doen, beantwoorden ze live de vragen die op dat moment binnen komen, gaande van “Welke geur heeft het product?” tot “Zit er ingrediënt X of Y in gezien mijn allergie?”. Wist je dat er in Amerika zelfs hele dagelijkse talkshows gestreamd worden op Instagram? Leuk om ook onderweg op de hoogte te blijven, niet?

 

Birchbox France, instagram stories, content marketing, live streaming

 

#4: Slim adverteren

Het ziet er goed naar uit dat deze tip binnen dit en opzienbarende tijd voorbijgestreefd zal zijn, maar op dit moment zijn Instagram Stories Ads nog voordelig te noemen. Adverteren op Instagram Stories vraagt weliswaar een andere aanpak, startende bij het formaat van 1080px bij 1920px, een verticaal formaat dus. Probeer weg te blijven van de door Facebook aangeboden optie om de standaard horizontale video’s of afbeeldingen ook weer te geven als Instagram Stories Ads, want dan verlies je niet alleen de helft van de geboden oppervlakte scherm, het ziet er ook niet uit. Beter is om je video of afbeelding zo te shooten dat het stevig tot zijn recht komt in verticaal formaat. Een schermvullende video met sterke call-to-action is dan ook waar mijn voorkeur naar uitgaat. En geef nu toe: de mogelijkheid hebben om het hele scherm van je doelpubliek gedurende enkele seconden te kunnen vullen met jouw boodschap, als dat niet als muziek in de oren klinkt!

#5: Social commerce is de toekomst

Veel bedrijven zien social media nog onterecht en te vaak als nice-to-have. Ze zien vaak wel in dat deze kanalen inspiratie kunnen bieden en ze geschikt zijn voor volgers om op een gemakkelijke manier met jou in gesprek te gaan, maar beseffen vaak niet wat een krachtige verkoopstool ze in handen hebben. Goed nieuws daaromtrent, want uit de introductie van de nieuwste Instagramfuncties valt af te leiden dat het bedrijf zich steeds meer gaat neerzetten als verkoopkanaal. We evolueren naar een tijdperk waar consumenten hun app niet meer zullen moeten verlaten om aankopen te doen. Geïnspireerd raken door nieuwe producten, informatie lezen én overgaan tot aankopen, het zal allemaal een automatisme worden zonder Instagram te sluiten. Neem als bedrijf dus vandaag nog een voorsprong door strategisch en efficiënt in te zetten op Instagram!

Kan je een helpende hand hierin gebruiken? Contacteer me vandaag nog!

https://www.crushingcontent.be
In de verschillende jaren dat ik bedrijven ondersteun in hun content marketing, heb ik meer dan 50 bedrijven geholpen in strategie en implementatie. Mijn stokpaardje is content creëren en optimaliseren die leads en conversies oplevert! Kom me opzoeken op LinkedIn: https://www.linkedin.com/in/lauraterlaeken/!

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*
*